Ben Van Looveren neemt bevoegdheden Leen Beke over

Het partijbestuur van CD&V Geel heeft een nieuwe schepen aangeduid. Ben Van Looveren zal vanaf november Leen Beke opvolgen die eerder haar ontslag indiende. Ben vervoegde de gemeenteraad reeds in 2006 voor CD&V Geel.
 

Evoluties in de GOS en derde wereldraad.

De voorbije maanden bogen de vrijwilligers actief in de derde wereldraad en de Geelse Ontwikkelingssamenwerking (GOS) zich over de subsidiereglementen en dit op vraag van het stadsbestuur. Na verschillende bijeenkomsten werden er 3 nieuwe subsidiereglementen uitgewerkt. Een eerste reglement kent een werkingstoelage toe aan elke actieve NGO en 4de pijler initiatief van de derde wereldraad. We voorzien hiervoor 125 euro om mee hun lokale werking te ondersteunen. Een tweede reglement focust op de NGO's. We voorzien 1000 euro voor de NGO wanneer die een actieve werking heeft in Geel.

Geel Zomert stevent af op recordeditie

De tiende editie van Geel Zomert, de reeks avondconcerten in de tuin van jeugdcentrum de Bogaard, is goed op weg om het bezoekersrecord van vorig seizoen te verpulveren. Met een beetje hulp van de weergoden tijdens de laatste twee concertavonden zal de kaap van 25.000 bezoekers vlot overschreden worden. Aanstaande vrijdag treedt The Belpop 4 op en Trio Bluf sluit op 26 augustus de tiende editie van Geel Zomert in stijl af.

eindelijk beweging in het dossier “ regionale ontsluiting” – Leefbaarheid St Dimpna

In september 2015 werd door het stadsbestuur, op nadrukkelijke vraag van CD&V Geel, aan de provincie gevraagd om de regionale ontsluiting terug op te starten. Toen werd er gekozen om een nieuwe procedure, decreet complexe projecten. Bijna een jaar later is er nu beslist om de regionale ontsluiting toch als een gewoon Provinciale Ruimtelijk UitvoeringsPlan (PRUP) op te starten.

Pagina's