Ontwerp van kerkenplan Geel

Het stadsbestuur en de lokale kerkelijke overheid presenteerden dinsdagavond 14 maart gezamenlijk een ontwerp van kerkenplan. Dit plan bepaalt welke van de twaalf kerken in onze gemeente zeker behouden blijven voor de eredienst en voor welke kerken mogelijks een andere toekomst in het vooruitzicht wordt gesteld.

De opmaak van een kerkenplan is een verplichting van de Vlaamse overheid voor elke gemeente die nog aanspraak wenst te maken op subsidies voor restauratie- of onderhoudswerken aan kerken.  

 

Dag van de Zorg – “Geel Gezonde Gemeente”

Op zondag 19 maart vindt de zesde editie plaats van Dag van de Zorg met als thema ‘Samen Zorgkrachtig’.

Het Revalidatiecentrum Kempen, MPI Oosterlo vzw en het Rode Kruis stellen hun deuren open voor jong en oud. Lokaal Bestuur Geel ondertekent die dag ook het Charter Gezonde Gemeente. Het bestuur engageert zich hiermee om meer werk te maken van een gezonder beleid.

Als CD&V Geel voelen we ons erg betrokken bij al deze initiatieven en nodigen jullie uit om een kijkje te gaan nemen.

Eurofeesten 2017 komen eraan - gastgezinnen gezocht !

 

Onze schepen Nadine Laeremans organiseert samen met de stadsdiensten en vele vrijwilligers van donderdag 17 augustus tot en met maandag 21 augustus 2017 de vijfjaarlijkse Eurofeesten.

 

Alvast zeker op het programma staan optredens van de buitenlandse gasten en bekende (Vlaamse) artiesten, een Europese markt en een Spel zonder Grenzen.

 

Kom naar de OPEN VERGADERING op 20 maart

Vooruitzien, verbinden, versterken en verzorgen zijn de vier doe-woorden waarmee CD&V Geel het welzijn en de welvaart van elke Gelenaar wil ter harte nemen.

Op maandagavond 20 maart om 20u00, in het WIJnhuis in de Stationstraat in Geel, willen we vooral vooruitzien… wat staat er ons te wachten… en daarvoor hebben we trendwatcher Nathalie Bekx uitgenodigd.

Pagina's